Vragen?

Heeft u vragen of andere zaken die u direct met ons wilt bespreken?
 

Neem vrijblijvend contact op

Bemiddeling aankoop sportcentrum

Hoewel het proces van het aankopen van een sport- of recreatiebedrijf veel overeenkomst kent met de verkoop, met name voor in het beginstadium van een dergelijk proces. Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat bij een verkoop de ondernemer een bedrijf staakt, daar waar bij de aankoop de ondernemer start, althans voor dit specifieke bedrijf. Essentieel hierbij is een bedrijf te vinden wat nadrukkelijk past bij degene die het overneemt.

 

De start ligt allereerst in het opstellen van een profielschets met de kopende partij. Wat is zijn of haar achtergrond, wat wordt er meegebracht als ondernemerservaring en waar liggen de specifieke kwaliteiten van deze persoon. Soms is er al sprake van een bedrijf waarin interesse wordt getoond, maar veelal is de kandidaat koper nog zoekende naar een geschikt bedrijf en doorloop je derhalve het gehele proces van aankoop.

 

Wetende dat lang niet alle overnames tot een succes leiden, is het van groot belang dat een aankopende partij zich vanaf een vroeg stadium laat begeleiden door een ervaren adviseur. Vaak ontkom je ook niet aan het inschakelen van specialisten, denk aan accountants en adviseurs bij het opstellen van een ondernemingsplan en het aanvragen van een financiering. Zo verlangen banken met enige regelmaat een ‘second opinion’ van een deskundige in de vaststelling van de haalbaarheid.

 

Stuyt & Partners heeft die deskundigheid in het begeleiden van dergelijke trajecten, zodat een ondernemer zich al vroeg kan concentreren op zijn belangrijkste taak, namelijk het toekomstig ondernemersschap. En dan moet de start goed zijn, overeenkomstig het beeld en verwachtingen die men vooraf had van het overnemende bedrijf.

 

Schroom dus niet om contact op te nemen met Stuyt & Partners, wanneer u van plan bent om uw droom te realiseren. Kies voor zekerheid.

 

Wilt u zich vrijblijvend aanmelden als zoekende? Vul dan het zoekprofiel formulier in!