Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem dan via onze website.

Nieuwsbrief | maart 2012

Naaldwijk, maart 2012


Beste lezer,

Het is wellicht lastig voor te stellen, maar ook aan perioden waarop bedrijven minder functioneren zitten voordelen: de verantwoordelijke mensen worden verplicht om na te denken over hun bestaansrecht (althans zo zou het moeten zijn) en dus over de volgende prangende vragen: wie ben ik, wat lever ik en voor wie?. Wanneer de uitkomsten van deze vragen, in het licht van missie en doelstellingen, negatief zijn, dienen we terug te keren naar de basis van het bedrijf.

Tot hoever mag de bezettingsgraad van een indoortennishal zakken voordat er naar alternatieven gezocht gaan worden of wat is het ledenaantal bij een fitnesscentrum waarop er een kritische grens wordt bereikt. Welke bezoekersaantallen bij een kartcentrum of een saunabedrijf brengt de eigenaar in beweging om het anders te gaan doen. Niets is moeilijker om bestaande zaken te (moeten) veranderen, na 10 of 20 jaar (succesvol) iets op een bepaalde manier gedaan te hebben. Vaak zijn kleine veranderingen voldoende, regelmatig dient er afscheid genomen te worden van diensten of producten en soms is een complete metamorfose van het bedrijf noodzakelijk.

We moeten ons blijven realiseren dat bedrijven amorfe lichamen zijn, die zich constant dienen aan te passen aan hun omgeving en tijdsgeest. Dat geldt voor Philips en Unilever, maar ook voor een willekeurig bedrijf in de sport en recreatie. De hieronder aangeboden ‘Verkoopscan’ geeft u daar meer duidelijkheid over.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groeten,
Stuyt & Partners
Jan Stuyt
De verkoopscan van uw bedrijf tijdelijk voor € 275,-
Deze verkoopscan geeft inzicht en belangrijke beslisinformatie over de toekomstmogelijkheden van uw bedrijf.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en reiskosten en betreft een korting van 30% op het oorspronkelijke bedrag.

Dit aanbod is geldig t/m 27 april 2012

Laat uw bedrijf scannen
De gemiddelde sport- en wellnessondernemer in Nederland is de afgelopen jaren voor behoorlijk wat uitdagingen gesteld. Onmiskenbaar is het ondernemen moeilijker geworden.

De concurrentie nam met rasse schreden toe en daar is vanaf einde 2008 de crisis nog eens bijgekomen. Bij uitstek een periode waarin u als ondernemer op allerlei terreinen wordt getest.

Niet zo gek dus dat u wel eens met de gedachte speelt om uw bedrijf te gaan verkopen. Maar is uw bedrijf er klaar voor? En hoe zit het met de kopersmarkt?
Het antwoord op uw vragen
Stuyt & Partners biedt u de mogelijkheid om middels de verkoopscan te kunnen vaststellen of uw bedrijf strategisch, financieel/economisch, operationeel en fiscaal verkoopklaar is. Zo mogelijk voorzien wij u van aanbevelingen om zaken te verbeteren.

Wat zijn de normen voor uw personeelslasten? Welk percentage van de omzet mag u aan huur betalen? Hoe verhoudt uw m²-opbrengst zich ten opzichte van collega's? Krijgt u de prijs die u in gedachten heeft? Tijdens de scan zullen deze vragen de revue passeren.

Grijp uw kans en reageer nu op deze aanbieding.
Damesstudios ter overname
 1. Damesstudio prov. Z-Holland:
  een zeer leuke studio in een huurpand van ca. 160 m² in een kleinere plaats aan de westkant van de prov. Z-Holland. De huidige eigenares heeft de zaak in een korte tijd opgebouwd vanuit min of meer een nulsituatie. Met beperkte openingsuren, maar een breed aanbod van lessen, van yoga tot bootcamp en seniorenfit tot circuittraining, zijn er veel activiteiten in het bedrijf. Met een frisse en moderne uitstraling past het bedrijf naadloos bij vrouwen die willen afvallen of werken aan hun gezondheid.

  Wij zoeken voor de overname van dit bedrijf een onderneemster die ook veelzijdig kan lesgeven en communicatief sterk is. De overnamesom is zeer acceptabel en vraagt een beperkt eigen vermogen. De overdracht is o.b.v. een activatransactie.

 2. Damesstudio prov. Friesland:
  een centrum van ca. 160 m² in een middelgrootte plaats. Alles gelijkvloers op de begane grond gelegen, is het bedrijf gevestigd in een huurpand in een klein winkelcentrum. Met een fris en verzorgd interieur en een concept gebaseerd op circuittraining, past het bedrijf uitstekend in de tijdgeest van een bepaalde doelgroep die functioneel trainen wil combineren met veel gezelligheid, in een omgeving die niet zo intimiderend is.

  Met een boekhouding die prima op orde is, draait het bedrijf een gezonde exploitatie.
  Met name geschikt voor de vrouwelijke ondernemer die graag met mensen wil omgaan en haar brood wil verdienen in de gezondheidsbranche en een zeer acceptabel overnamebedrag, waarbij de inbreng van eigen vermogen beperkt blijft. Het betreft een activatransactie.
Graag zien we uw reactie tegemoet.

Voor meer info, neem contact op met Stuyt & Partners, T: 0174-620338, E: advies@stuytenpartners.nl


Bedankt voor uw aandacht. Bezoek onze website voor meer informatie.
Stuyt & Partners - adviseurs en intermediairs in de sport- en leisurebranche.
 
Nederland +31 (0) 174 620 338 advies@stuytenpartners.nl
België +32 (0) 495 234 774 Postbus 94, 2670 AB Naaldwijk, NL
aanmelden | afmelden | online bekijken