Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem dan via onze website.

Nieuwsbrief 20 | januari 2010

Beste lezers,

Wederom een nieuw jaar. Traditiegetrouw is januari voor veel bedrijven in de sport- en recreatiebranche een belangrijke maand. In de fitnessbranche is deze periode vaak essentieel en bepalend voor een goed jaar. Datzelfde geldt voor de wellnesscentra (saunabranche) en andere slechtweeraccommodaties als kart- en bowlingcentra. Maar ook bijvoorbeeld de indoortenniscentra dienen hun banen in deze periode gevuld te hebben.

Deze eerste maand van het jaar geeft kortom een signaal af hoe de consument haar keuzes gaat maken in het speelveld van o.a. werk, geld en vrije tijd. De uitdaging voor de diverse branches is natuurlijk om die keuzes te beïnvloeden en de consument daarin te ondersteunen. Dit noemen we dan vervolgens ‘verkoopbevordering’. De eerste cijfers zullen ongetwijfeld snel kenbaar worden en wellicht een eerste voorspelling doen voor het jaar 2010. We zijn benieuwd.

Met vriendelijke groeten,
Stuyt & Partners
Jan Stuyt
6 goede redenen om een waardebepaling van je bedrijf te maken
Uit onderzoeken in Nederland blijkt dat meer dan 80% van de ondernemers niet weet hoeveel hun bedrijf waard is. En dat is jammer, omdat voor de meeste ondernemers hun bedrijf zowel als bron van dagelijkse inkomsten dient alsook voor hun pensioen moet zorgen.

  • Om beter te kunnen managen op waardecreatie en rendement op investeringen
  • Om er achter te komen wat de belangrijkste waardebepalers zijn voor je bedrijf. Hierdoor kun je zelf actief sturen op een hogere verkoopwaarde
  • Om erachter te komen wat voor jou de beste optie is: het bedrijf runnen zoals het is, een stap voorwaarts zetten of het bedrijf verkopen
  • Om erachter te komen wat de potentiële kansen en bedreigingen voor jouw onderneming zijn, door met de bril van een koper op, naar je bedrijf te kijken
  • Als voorbereiding op de verkoop van je bedrijf
  • Om de kans te vergroten dat anderen straks je bedrijf een hogere waardering gaan geven. Het is uiteindelijk de waardering van anderen die de verkoopprijs bepaalt
Bron: boek van Annegien Blokpoel, titel: Maak je bedrijf meer waard
Verruiming en eerlijker systeem investeringsaftrek in 2010
De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een bedrag dat in aftrek komt op uw belaste winst. De hoogte van de aftrek hangt af van het totale bedrag dat u in een kalenderjaar investeert. U ‘investeert’ in het jaar waarin u bestelt/koopt en u dus een betalingsverplichting aangaat.

De structuur van de KIA is veranderd en het percentage van aftrek is verhoogd. Als u in het verleden 1 euro extra investeerde, kon dit leiden tot een sterke daling van de KIA. In de nieuwe structuur heeft de KIA een gelijkmatiger verloop gekregen. Een kleine extra investering heeft minder invloed.

Klik hier om de exacte percentages te bekijken
Centra ter overname aangeboden
Fitness- en afslankcentrum - Noord-Brabant
Een fitness- en afslankcentrum van ca. 350 m² in het centrum van een middelgrote plaats. Conceptueel biedt het bedrijf een breed spectrum aan diensten. Zo vinden we er een grote ruimte met veel kracht- en cardioapparatuur, aangevuld met diverse trilplaten. Daarnaast zijn er diverse behandelruimten waar methoden op het gebied van figuurverbetering en gewichtsvermindering worden aangeboden. Deze methoden worden vaak gecombineerd met sporten en aangevuld met voedingssupplementen.

Locatie, concept en verzorgingsgebied bieden nog volop kansen om verder te groeien. Met name Personal Trainers en Fysiotherapeuten kunnen duidelijk nog waarde toevoegen aan dit bedrijf en passen derhalve uitstekend in het kopersprofiel. De overname wordt aangeboden middels een activatransactie.

Fitnesscentrum - Zeeland
Een fitnesscentrum van ca. 1450 m² aan de rand van middelgrote plaats. Een uiterst fraai aangekleed en sfeervol centrum, voorzien van de nieuwste conventionele- en cardiovasculaire fitnessapparatuur. Mooie en ruim opgezette fitness- en groepslessenzaal.

Bereikbaarheid en parkeervoorzieningen zijn uitstekend. Samenwerking is met een Fysiotherapiepraktijk inmiddels gerealiseerd, waarbij de omgeving méér mogelijkheden biedt tot samenwerking. Gevraagd wordt een meer ervaren ondernemer, die de onderneming verder kan uitbouwen. Overname op basis van activa of aandelen.
Bedankt voor uw aandacht. Bezoek onze website voor meer informatie.
Stuyt & Partners - adviseurs en intermediairs in de sport- en leisurebranche.
 
Nederland +31 (0) 174 620 338 advies@stuytenpartners.nl
België +32 (0) 495 234 774 Postbus 94, 2670 AB Naaldwijk, NL
aanmelden | afmelden | online bekijken