Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem dan via onze website.

Nieuwsbrief 18 | november 2009

Beste lezers,

Ondernemer word je vanwege een dieper gevoel naar zelfstandigheid, zelf dingen willen beslissen, vrijheid en, laten we er niet omheen draaien, geld verdienen, maar vooral toch in min of meer die volgorde. Tegenwoordig heb ik het idee dat er veel mensen ondernemer worden omdat ze ‘even niets te doen hebben’, ze nadrukkelijk een andere volgorde hanteren dan hierboven vernoemd of omdat de regering dat vooral erg graag wil.

Want ‘ondernemer-zijn’ is ook risico’s nemen, tegen onzekerheid kunnen, veel vallen en toch weer opstaan, discipline en doorzettingsvermogen hebben, maar bovenal de ijzeren wil om te willen slagen in een missie. 2009 Was zo’n jaar dat ze die eigenschappen heel hard nodig hadden (hebben, het jaar is nog niet voorbij), om te overleven, te consolideren of de voorsprong op de collega’s te behouden. Ook de ondernemers in de sport- en recreatiebranche werden daarbij flink getest op hun ondernemerschapkwaliteiten en 2010 zal geen ander beeld te zien geven. Maar de mensen blijven sporten en recreëren, zoals dit jaar is aangetoond. Dus ondernemers blijf innoveren en investeren om ook het komende jaar succesvol te kunnen zijn.

Met vriendelijke groeten,
Jan Stuyt
Bedrijfsfitness (1)
Voor vele ondernemers leveren de voorwaarden waaronder bedrijfsfitness fiscaal aftrekbaar wordt gesteld nog steeds problemen op. N.a.v. vragen uit de praktijk verduidelijkt de belastingdienst dit nogmaals. Een werkgever dient aan de volgende cumulatieve voorwaarden te voldoen:

  • deelname staat open voor 90% of meer van alle werknemers, of 90% of meer van alle werknemers met dezelfde arbeidsplaats, en
  • fitness vindt plaats in een vestiging van de werkgever zelf of in een vestiging van een fitnessbedrijf waarmee de werkgever een overeenkomst heeft gesloten

Indien u gebruik maakt van één fitnessbedrijf voor al uw werknemers, mag u een tussenpersoon inschakelen. Heeft een fitnessbedrijf meerdere vestigingen waar uw werknemers van gebruikmaken, dan dient u zelf de overeenkomst aan te gaan met dat bedrijf.
Bedrijfsfitness (2)
Bovengenoemde regeling viel binnen de ‘werkkostenregeling’ en wordt, koud na de introductie op prinsjesdag, alweer aangepast. Zoals het ernaar uitziet komen alle voorwaarden m.b.t. bedrijfsfitness weer te vervallen en mag een werknemer straks zelf zijn fitnessbedrijf uitkiezen en bepalen waar hij wil gaan sporten. Een overeenkomst tussen de werkgever en het fitnessbedrijf is dan niet meer noodzakelijk.
Wilt u nog geld verdienen in 2009 (1)? De investeringsaftrek!
Het jaar loopt weer ten einde en u twijfelt of u een bepaalde investering nog dit jaar wilt doen, dan wel doorschuift naar 2010. Bedenk dan, wellicht in overleg met u accountant, of er optimaal gebruik is gemaakt van de investeringsaftrek. Wat is dat eigenlijk?

  • alle spullen die € 450,- of meer kosten en die langer dan 12 maanden worden gebruikt zijn investeringen;
  • voor investeringen geldt een ‘investeringsaftrek’, mits u in een kalanderjaar voor € 2.200,- of meer investeert.
  • de aftrek betreft een staffel: hoe hoger het bedrag hoe relatief lager de aftrek. Ligt de totale investering tussen de € 2.200,- en € 37.000,- dan heeft u de maximale aftrek van 25%. Is de totale investering hoger dan ligt de aftrek lager.
Nieuwe profielen voor startende ondernemers
Firnesscentrum - Overijssel
Een fitnesscentrum van ca. 365 m², gevestigd in een kleinere plaats. Betreft een huurpand, waarbij gebruik wordt gemaakt van de begane grond en 1ste verdieping. Locatie, bereikbaarheid en parkeren is uitstekend. Bij uitstek een bedrijf, mede gezien een geringe overnamesom, voor een startende ondernemer. Een eigen vermogen van. ca. € 25.000,- volstaat op te beginnen.

Vrouwenstudio - Zuid-Holland
Een vrouwenstudio van ca. 160 m², gelegen in een grotere plaats. Alles gelijkvloers op de begane grond is het bedrijf gevestigd in een huurpand in een klein winkelcentrum. Op dit moment is er nog sprake van een franchiseconcept, hoewel de mogelijkheid bestaat om het ook zonder de franchise over te nemen. Met name geschikt voor de vrouwelijke ondernemer die graag met mensen wil omgaan en haar brood wil verdienen in de gezondheidsbranche.

Fitnesscentrum - Noord-Holland
Een fitnesscentrum van ca. 150 m², met uitsluitend fitnessactiviteiten. Gevestigd in een huurpand in Amsterdam, gelegen op een groot dienstenterrein in een kantorencomplex is dit centrum conceptueel uitermate geschikt voor bedrijfsfitness of voor een PT-er. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor een hoogstaand centrum met een zeer gezonde winstpotentie.

Fitnesscentrum - Flevoland
Betreft een fitnesscentrum van ca. 450 m², met als kernactiviteiten fitness en groepslessen. Recentelijk is het centrum compleet verbouwd en kent het weer een frisse en moderne inrichting. Gevestigd in een grotere stad, huurt het bedrijf de ruimte op de 1ste etage van een groter complex. Dit complex is gelegen midden in een grote woonwijk en biedt dus veel mogelijkheden voor een actieve en jonge ondernemer die er helemaal voor wilt gaan.
Bedankt voor uw aandacht. Bezoek onze website voor meer informatie.
Stuyt & Partners - adviseurs en intermediairs in de sport- en leisurebranche.
 
Nederland +31 (0) 174 620 338 advies@stuytenpartners.nl
België +32 (0) 495 234 774 Postbus 94, 2670 AB Naaldwijk, NL
aanmelden | afmelden | online bekijken