Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem dan via onze website.

Nieuwsbrief 3 | september 2008

Beste lezers,

Het aan- en verkopen van bedrijven is van alle tijden, in gevallen dat het economisch minder draait dan wel in een sterk groeiende economie. Belangrijk is het om de invloed van die omstandigheden vast te stellen in het kader van de waarde van een bedrijf. Een dergelijk proces vraagt veel kennis en ervaring van de branche als geheel en het bedrijf in het bijzonder. Kortom maatwerk! Wij, Stuyt & Partners Sportprojecten, doen dit reeds voor lange tijd, voor bedrijven met uiteenlopende activiteiten op het gebied van wellness (sauna), tennis, zwemmen, bowlen en fitness. Vanuit deze competentie willen we u graag de volgende actie doen.

Stuyt & Partners biedt u nu de mogelijkheid om de waarde van uw bedrijf vast te stellen voor slechts € 875,-, excl. BTW en reiskosten (gangbare prijs is € 2.500,-, excl. BTW). U krijgt dan, in rapportvorm, inzicht en beslisinformatie over de toekomstmogelijkheden van uw bedrijf.

Met vriendelijke groeten,
Jan Stuyt
Tachtig procent kleine ondernemer laat wanbetalers lopen
Het merendeel van de MKB'ers is geneigd om kleine vorderingen op klanten snel af te boeken. 'Kleine ondernemers laten wanbetalers lopen, omdat ze bang zijn hun klant door incasso kwijt te raken. Ook vrezen ze hoge kosten', verklaart Charles Staats, directeur DAS Incasso.
Kleine bedrijven gooien hierdoor duizenden euro's weg. Een goed debiteurenbeheer kan de schade aanzienlijk beperken.
Lees verder: www.betaalversneller.nl (Kamerkrant nr. 7 2008)
Fiscale plannen n.a.v. Prinsjesdag
Zoals ieder jaar vinden n.a.v. de miljoenennota weer diverse wijzigingen plaats voor het komende jaar. Een tweetal in het oogspringende plannen op dit gebied wil ik u niet onthouden.

MKB-winstvrijstelling
Het kabinet wil graag dat de MKB-winstvrijstelling in de inkomstenbelasting in 2009 omhoog gaat. Betrof het voor dit jaar nog 10%, voor 2009 zou dat 10.7% moeten worden. Dit betekent dat u als IB-ondernemer over de eerst 10% van uw winst geen belasting hoeft te betalen, met mogelijk een stijging van 0.7% in 2009. Hierdoor zou de belastingdruk in de hoogste schijf (52%) uitkomen op 46,44% ((100%-10.7%) x 52%;

WW-premie voor werknemers
Daarnaast wil het kabinet de WW-premie voor werknemers in 2009 terugbrengen naar nul. Een werknemer met een modaal inkomen zal hierdoor per jaar honderden euro’s extra overhouden. Bovendien zal de administratieve druk m.b.t. de loonaangifte afnemen.
Fitnesscentrum ter overname
Ter overname aangeboden in in de Provincie Limburg: fitnesscentrum van ca. 850 m². Het betreft hier een professioneel geleid bedrijf, welke is gesitueerd in een huurpand in een middelgrote plaats in de provincie Limburg. Alle activiteiten treffen we hier aan: fitness (kracht en cardio), groepslessen en spinning. De interne capaciteit van het centrum biedt voldoende mogelijke tot groei, middels een uitbreiding van eenzelfde metrage. Extern kent het centrum een behoorlijk verzorgingsgebied, waar met gerichte en intensievere sales meer leden kunnen worden binnengehaald. Bereikbaarheid is goed en er is een ruime parkeervoorziening. De verkoop van het bedrijf is op basis van een activatransactie.

Voor info: Stuyt & Partners, T: 0174 - 620338; advies@stuytenpartners.nl
Bedankt voor uw aandacht. Bezoek onze website voor meer informatie.
Stuyt & Partners - adviseurs en intermediairs in de sport- en leisurebranche.
 
Nederland +31 (0) 174 620 338 advies@stuytenpartners.nl
België +32 (0) 495 234 774 Postbus 94, 2670 AB Naaldwijk, NL
aanmelden | afmelden | online bekijken