Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem dan via onze website.

Nieuwsbrief 1 | juni 2008

Geachte relatie,

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief, welke is uitgegeven door Stuyt & Partners Sportprojecten te Naaldwijk. Al reeds lange tijd zijn wij actief in de sport- en leisurebranche, met grofweg als werkzaamheid het adviseren van ondernemers en het begeleiden van de (ver)koop van bedrijven in deze sector. Middels deze brief hopen wij u maandelijks op de hoogte te houden met actueel nieuws op het gebied van management, bedrijfsprocessen, financiën en fiscaliteit. Hierbij zullen we deze items zoveel mogelijk vertalen naar uw branche. Duidelijk, overzichtelijk en tegelijkertijd informatief. Op deze manier trachten we een bijdrage te leveren aan het (nog) beter laten functioneren van u en uw bedrijf. Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. de artikelen dan vernemen we dat graag. Samen weten we tenslotte meer!

Met vriendelijke groeten,
Jan Stuyt
Eerste stap bij verkoop bedrijf is moeilijkste
  • Nadenken over bedrijfsoverdracht levert ook kansen op
  • Veel ondernemers denken niet na over de verkoop van hun bedrijf en beginnen daarom te laat met de voorbereiding.
  • Vroegtijdig maatregelen nemen, maakt verkoop gemakkelijker en levert financiële voordelen op.

Heel veel ondernemers willen niet nadenken over het einde van hun bedrijf. Ze beginnen er pas mee als ze niet anders meer kunnen; als ziekte of naderend pensioen ze dwingt om afstand te doen van hun levenswerk. Maar omdat ze zich niet hebben voorbereid, is het bedrijf nog niet klaar om verkocht te worden. Dat vermindert de kans op een overname en het kost de ondernemer geld.
Eerste stap De ondernemer moet al vroeg de verkoopmogelijkheden in kaart brengen. 'Oriënteren op de verkoop, is niet hetzelfde als besluiten tot verkoop', stelt overnameadviseur Anton Verbunt gerust.

Lees verder: Bedrijfsoverdrachten (Kamerkrant nr. 3, 2008), www.kvk.nl
Zwaar weer zie je aankomen!
  • Tijdig hulp inroepen bij financiële tegenslagen voorkomt erger
  • Sommige ondernemers komen te laat in actie bij financiële tegenslagen.

Geen inzicht in de werkelijke financiële situatie en ‘trots’ zijn de belangrijkste belemmeringen voor het tijdig inroepen van hulp. Overigens raakt een ondernemer zelden in moeilijkheden door één oorzaak. Vrijwel altijd zijn er meer. De markt kan tegenzitten, een grote crediteur wil niet betalen, de ondernemer is jong en onervaren of de belasting komt met een onverwacht hoge aanslag. Combineer twee of meer van deze tegenslagen en de ondernemer komt in serieuze geldnood.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Kamer van Koophandel heeft gehouden onder ondernemers die in moeilijkheden zijn geraakt. Een van de geïnterviewden zegt: 'Het is een samenloop van omstandigheden geweest. Eén oorzaak had ik nog wel aangekund.'

Lees verder: Financiële problemen (Kamerkrant nr. 5, 2008), www.kvk.nl
Fitnesscentrum ter overname
Provincie Limburg: fitnesscentrum van ca. 1.100 m², gevestigd in een eigen pand, met als kernactiviteiten fitness, groepslessen en spinning. Zeker op het gebied van de groepslessen heeft het centrum een uitstekende naam. Verder worden diverse diensten onderverhuurd. Het pand is efficiënt ingericht en bevindt zich in uitstekende staat. Het verzorgingsgebied biedt absoluut nog mogelijkheden om verder te groeien, hoewel het ledenaantal al uitstekend te noemen is. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid, deels op eigen terrein en deels in de nabij omgeving. Zowel op basis van activa/passiva als een aandelenoverdracht is de transactie bespreekbaar.

Indien u interesse heeft in bovengenoemd profiel, dan kunt u dat kenbaar maken via het contactformulier, welke is te vinden op stuytenpartners.nl
Bedankt voor uw aandacht. Bezoek onze website voor meer informatie.
Stuyt & Partners - adviseurs en intermediairs in de sport- en leisurebranche.
 
Nederland +31 (0) 174 620 338 advies@stuytenpartners.nl
België +32 (0) 495 234 774 Postbus 94, 2670 AB Naaldwijk, NL
aanmelden | afmelden | online bekijken